Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Jugendheim

X

Jugendheim

Info

Een verlaten jeugd-tehuis. Dit gebouw hebben we al eerder gespot op een andere Urbex website. Net zoals bij Hospital de Mercy, zijn we ook hier de volgers. Dat komt niet zo heel vaak voor bij ons. Dit gebouw is best bekend, het was ook niet echt moeilijk te vinden. Het is jammer dat hier zoveel vandalisme is. Het heeft een lugubere geschiedenis, die ik je niet wil onthouden. Het terrein wordt tegenwoordig "bewaakt" door paramilitairen met airsoftguns (volgens hun in opdracht van de eigenaar). Op verschillende (urbex)fora wordt geklaagd dat ze eerst schieten en daarna pas vragen stellen.

Historie

Dit klooster werd in 1913 geopend. In 1937 zijn de broeders door de nazi's verdreven, in het Derde Rijk was er geen plaats voor mentaal- en psychisch zieken. Het klooster kreeg de naam Waldniel Hostert. In 1939 werd in Duitsland een wet aangenomen voor de registratie van onbekwame ongeborenen (gehandicapten). Deze kinderen kwamen onder andere terecht in dit klooster. Het tehuis werd een centrum in het kader van de endlösung. Er zijn hier 512 mensen gestorven gedurende de periode dat de nazi's aan de macht waren, waarvan 128 kinderen.

...

In 1952 is het teruggegeven aan de kerk en die heeft het in 1955 aan het Engelse leger verkocht. Het leger heeft de gebouwen gebruitk als ziekenhuis, en vanaf 1963 als internaat en school. Te koop. Het terrein wordt sinds 2011 "bewaakt" door paramilitairen met airsoftguns in opdracht van de eigenaar. Ik weet niet hoe dat juridisch werkt, maar als je neergeschoten wilt worden door gestoorde fanatiekelingen wens ik je veel plezier.

Rating5

Bouwjaar: 1913
Verlaten: 1992
Bezocht door TX: 2008
Gesloopt: -
Hergebruik: -

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan