Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Spookdorp Pesch

X

Spookdorp Pesch

Info

In de urbex wereld was het dorp Otzenrath legendarisch. Geïnspireerd door een wandeltocht van Diggelfjoer ben ik in 2007 gaan fietsen rond Jülich, bij de verlaten papierfabriek bij het oude dorp Inden. Onder de indruk van de zwaarbewaakte fabriek, de baggermachines en het grote gat in de grond ben ik een tijd van plan geweest hier terug te keren. Tussen 2013 en 2016 ben ik verschillende keren terug geweest om het proces van de afbraak te fotograferen.
Ik vind het in dit geval extra zwaar. Zoals een bewoner op zijn luik heeft geschreven: We zijn geen apen in de dierentuin, we worden verdreven! Bij veel andere gebouwen is het proces geleidelijk, net als in een mensenleven. Een gebouw sterft langzaam, eerst gaan de zaken slechter, dan gaat het bedrijf failliet en vervalt het gebouw langzaam totdat mens of natuur ingrijpt en er niet meer dan een hoop stenen overblijft. In dit geval worden gebouwen uitgemoord, er is weinig romantisch aan. Het is eerder confronterend. Door onze verslaving aan fossiele brandstoffen worden mensen van hun geboortegrond verdreven.
Pesch was een klein dorp met ongeveer 250 inwoners. Het team heeft dit dorp in 2013 bezocht voor de fotoreportage.

Historie

Rond 1265 kwam het dorp voor het eerst voor in documenten onder de naam Werretsrath. Sinds 1650 wordt het dorp Pesch genoemd. Bezienswaardigheid was de voormalige ridderburcht Haus Pesch, in 2010 is deze burcht al afgebroken. Tijdens ons bezoek in 2013 was het halve dorp al gesloopt en woonden er 0 mensen. Op 17 april 2014 zijn de laatste huizen afgebroken.

Rating5

Bouwjaar: 1265
Verlaten: 2013
Bezocht door TX: 2013
Gesloopt: 2014

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan