Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Hotel Waldburg

X

Hotel Waldburg

Info

Deze locatie kwamen we tegen op Google Earth op zoek naar Film Union. Film Union is helaas al gesloopt, deze locatie nog niet. De grond staat al sinds 2012 te koop voor 1.380.000 euro, inclusief hotel en bouwvergunning. In mei 2012 hebben we de locatie bezichtigd.

Historie

Deze plek was altijd al populair bij toeristen vanwege het prachtige uitzicht over de Rijn. Vanaf halverwege de negentiende eeuw verrees er een paviljoen en uitzichtpunt.
In 1898 begon de bouw van het hotel Waldburg. Er was een groot buitenterras met uitzicht, een tennishal en een kegelbaan. Na 1960 liep de toeristische interesse terug, de zogenaamde rijnromatiek was over zijn hoogtepunt heen. Het hotel werd daarom in 1970 gesloten.
Daarna begon de periode van de plannen en het verval. De eigenaren wilden het hotel combineren met een bejaardenhuis, maar dit werd door de gemeente niet toegestaan. De tennishal werd afgebroken en is in Bad Breisig weer opgebouwd. De eigenaren verkochten de grond aan een investeringsmaatschappij. Die wilden er een nieuw gezondheidscentrum bouwen met behoud van het hotel. De gemeente ging nu wel akkoord, maar de bondsregering hervormde de gezondheidszorg waardoor het plan niet door kon gaan. De grond is wederom verkocht aan een nieuwe partij die er een hotel wilde ontwikkelen, maar sinds 2012 staat de grond toch weer te koop.

Rating5

Bouwjaar: 1898
Verlaten: 1970
Bezocht door TX: 2012
Gesloopt: -
Hergebruik: -

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan