Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

MD Landwehr B

X

MD Landwehr B

Info

Bezocht tijdens de missie in de zomer van 2004. Dit terrein is iets minder groot dan Landwehr A, ook ten noorden van Dalheim-Rödgen. Maar er is veel meer te zien. In Maart 2006 kwam ik er toevallig nog even langs. Toen heb ik het nog even verkend, er was niet echt veel veranderd, behalve dat er nu veel gaten in de hekken zaten en de gebouwen er nog slechter uitzagen dan voorheen. Zoals te verwachten valt.

Historie

Onbekend. De gebouwen zijn beter bewaard dan die van het nabijgelegen Landwehr A, dus zullen ongetwijfeld later verlaten zijn of niet gebruikt zijn als oefenobject. De kazerne is waarschijnlijk door het Britse (Rijn)leger aangelegd kort na de tweede wereldoorlog. Ik denk dat het de oude brandweerkazerne was bij het aangrenzende voormalige brandstofdepot. Waarschijnlijk staan de gebouwen sinds 1994 leeg. Het terrein is nog enige tijd als oefenterrein gebruikt en daarna definitief verlaten.
In 2006 zag ik dat de hekken rond het oefenterrein vernieuwd waren. Het Britse leger was op het aangrenzende voormalig brandstofdepot aan het oefenen. In 2015 zag ik met Google Earth dat alle gebouwen gesloopt zijn.

Rating3

Bouwjaar: onbekend
Verlaten: onbekend
Bezocht door TX: 2004
Gesloopt: 2015

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan