Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

MD Landwehr A

X

MD Landwehr A

Info

De missie van de zomer van 2004: We zijn met zijn tweeën afgereisd naar Duitsland om verlaten militaire terreinen te verkennen. Dit is een terrein ten noorden van Dalheim-Rödgen dat we tijdens een wandeling tegenkwamen. Het was eigenlijk best goed afgesloten, maar al lang verlaten. Het terrein is niet erg groot, maar er is wel een hoop te zien. Zoals je bij de foto's kan zien is bijna alles kapot.

Historie

Ik heb geen historische info over deze locatie. Het volgende is een gok gebaseerd op wat we op de locatie hebben waargenomen.
De kazerne is waarschijnlijk door het Britse (Rijn)leger aangelegd kort na de tweede wereldoorlog. Ik denk dat het de oude brandweerkazerne was bij het aangrenzende voormalige brandstofdepot. Waarschijnlijk staan de gebouwen sinds 1994 leeg. Het terrein is nog enige tijd als oefenterrein gebruikt en daarna definitief verlaten.
In 2006 zag ik dat de hekken rond het oefenterrein vernieuwd waren. Het Britse leger was op het aangrenzende voormalig brandstofdepot aan het oefenen. In 2015 zag ik met Google Earth dat alle gebouwen gesloopt zijn.

Rating3

Bouwjaar: onbekend
Verlaten: onbekend
Bezocht door TX: 2004
Gesloopt: 2015

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan