Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Fabriek Keizerstoel

X

Fabriek Keizerstoel

Info

Deze fabriek hebben we ontdekt met Google Earth. We zijn er langs gegaan in Juli 2007. De gehele fabriek was in feite afgebroken, ingepakt en naar China gestuurd. Toch waren er nog genoeg gebouwen over om te beklimmen en wat foto's te maken. Ook vond de security het belangrijk genoeg om het te bewaken. Ik denk dat juli gewoon een slechte maand voor me is. We zijn in dit geval gewoon gaan rennen en dat werkte.

Historie

Bron: Wikipedia. In 1986 besloot het Ruhrkohle AG, de grootste steenkolenproducent van Duitsland, om de wat oudere cokes fabrieken Hansa en Keizersstoel 2 te gaan vervangen. Hiervoor werd een vijf-jaren planning uitgewerkt om de meest moderne cokes fabriek van de wereld te gaan bouwen. In 1992 was het zover, de fabriek werd geopend. Eind jaren 80 en in de jaren 90 werden verschillende fabrieken in Europa gesloten, waardoor de vraag naar cokes in Europa terugliep. Ook liep de levering van kolen terug omdat vele steenkoolmijnen gesloten werden. Toen eind 2000 de hoogoven van Thyssen gesloten werd, verloor de nog steeds modernste cokes-fabriek van Europa haar belangrijkste klant, en eigenlijk het bestaansrecht. Er werd besloten om de fabriek stil te leggen.
Halverwege 2003 hebben de Chinezen de gehele fabriek opgekocht om hem te demonteren en in China weer op te bouwen. Het was ook in 2003 dat cokes zo veel gevraagd werden dat de prijs ervan naar recordhoogten steeg. In 2004 waren er van de eens zo trotse fabriek alleen nog maar resten over. In 2006 begon met grote moeite de productie in China. In oktober 2007 werden de 165 meter hoge schoorstenen afgebroken door dynamieteren. Het is niet helemaal duidelijk wat er met het terrein gaat gebeuren.

Rating4

Bouwjaar: 1992
Verlaten: 2000
Bezocht door TX: 2007
Gesloopt: 2007

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan