Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

De Dodenkapel

X

De Dodenkapel

Info

In 2013 heb ik een verlaten fabriek ontdekt tijdens een vakantie in Zuidwest-Duitsland. Ik had de fabriek natuurlijk meteen moeten bezoeken (maar jaaah, geen tijd prioriteit). Dus in 2016 alweer terug gegaan naar deze fabriek, maar inmiddels heeft de fabriek een soort cultuurhistorische invulling.
De uitdaging zit hem in binnen komen. Rechts een rivier, links een berghelling en aan de voorzijde woningen. Bij gebrek aan hoge lieslaarzen / zin in een zwemavontuur (nat pak) / vaartuig en bij gebrek aan ballen om high profile de locatie binnen te stappen zijn we voor de derde optie gegaan, de steile bergwand.
Daarvoor moesten we een omtrekkende beweging maken, eerst een kilometer naar het zuiden, zodat we bij een minder steile plek de berg op konden, vervolgens weer noord-west en noord-oost terug naar de plek waar de fabriek moest staan. Na een paar kilometer lopen kwamen we tegen de berghelling een kapel tegen. Wat we daar voor lugubere vondst deden lees je in de fotoreportage.

Historie

Onvindbaar. Ik kan zelf wel een verhaal verzinnen: Het lijkt erop dat de villa vlakbij de fabriek, samen met een erg grote tuin langs de rivier, bij de fabriek hebben gehoord. Vanaf de kapel loopt een reling naar beneden, dus de kapel is vanaf deze tuin benaderbaar geweest. Ik denk dat de kapel is gebouwd tegen de berghelling waar ooit een mooi uitzicht moet zijn geweest. Dit deel van de tuin is echter overgroeid en vervallen, en de bomen onttrekken het zicht op de kapel in het geheel.
Het is bijzonder dat de fabriek, villa en tuin als monumenten genoemd staan. Dat er heel veel historie over de fabriek en de bedrijvende familie bestaat. Maar dat deze kapel onvindbaar is.

Rating4

Bouwjaar: 1900s
Verlaten: -
Bezocht door TX: 2016

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan