Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

DAF toren

X

DAF toren

Info

Ik hoorde begin 2008 dat dit gebouw gesloopt zou gaan worden via kennissen. Het is niet al te ver weg, dus moest ik er toch eens een kijkje gaan nemen. Ik kon er onmogelijk binnen komen, goede camera bewaking en alle ingegooide ramen waren netjes weer dichtgemaakt. Ik had geen tijd meer om erheen te gaan voordat het plat werd gegooid in september.

Historie

In 1971 werd begonnen met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van DAF, de grootste vrachtwagenfabrikant van Nederland. In 1972 werd het nieuwe hoofdgebouw in gebruik genomen. In 1993 ging DAF failliet en werd hethoofdgebouw verlaten. Het gebouw werd vervolgens gehuurd door verschillende maatschappijen, waaronder het Ford dealerschap wat ook de showroom gebruikt.
De toren staat sinds 2002 leeg en werd door DAF verkocht aan een investeringsmaatschappij. Deze maatschappij wilde kamers maken in het gebouw. Dit mocht van de gemeente niet, waarschijnlijk omdat er in het gebouw grote hoeveelheden asbest verwerkt zijn. In 2006 kocht DAF de toren terug van de maatschappij. Het was de bedoeling om de toren te slopen en er werd een vergunning aangevraagd. Het werk wordt niet uitgevoerd.
In hetzelfde jaar wordt de toren bezet door kunstenaars. Ook zijn er anderen die de toren willen redden. DAF zag om onduidelijke redenen af van de sloop, maar heeft in 2008 dan toch opnieuw een vergunning aangevraagd. Deze wordt verleend en in de zomer van 2008 begint de sloop. De toren zal de herfst niet meer meemaken.

Rating4

Bouwjaar: 1972
Verlaten: 2002
Bezocht door TX: 2008
Gesloopt: 2008

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan