Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Atelier Roux SNCB

X

Atelier Roux SNCB

Info

Ik wilde in deze streek graag eens wat spoorgebouwen en verlaten spoorwegen bekijken. Dit is een erg bekende urbex locatie en stond hoog op mijn verlanglijstje. We hebben de gebouwen in 2011 tijdens de Tour de Wallonie bezocht. Het terrein eromheen wordt nog steeds gebruikt, dus het was best spannend.

Historie

Het spoor ligt hier sinds 1843. Er is hier een belangrijk formatiestation voor goederen uit de zware industrie en steenkoolmijnen. Ook zijn er nog veel resten te vinden van industriesporen die een aansluiting hadden op het rangeerterrein. Waarschijnlijk hebben hier voor de tweede wereldoorlog al gebouwen gestaan.
De spoorwegen in deze regio zijn zwaar gebombardeerd in 1944 om het spoorvervoer lam te leggen voor de invasie in juni 1944. De gebouwen zijn daarbij vernietigd en de huidige gebuwen zijn van na de tweede wereldoorlog. Het is een reparatiewerkplaats voor locomotieven. Het gebouw is officieel in 1999 verlaten, toen een belangrijk deel van de activiteiten zijn verplaatst naar de nieuwe werkplaatsen in de buurt.

Rating5

Bouwjaar: 1945?
Verlaten: 1999
Bezocht door TX: 2011
Gesloopt: -

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan