Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Atelier Mon eau

X

Atelier Mon eau

Info

Ik wilde in deze streek graag eens wat spoorgebouwen en verlaten spoorwegen bekijken. Deze locatie kwamen we in 2011 tegen tijdens de Tour de Wallonie en direct bezocht. Het is een oude reperatieloods waarvan een deel nog sporadisch gebruikt werd. Het andere deel was compleet overhoop gehaald. In 2012 zijn de gebouwen gesloopt.

Historie

Het spoor ligt hier sinds 1843. Er is hier een belangrijk formatiestation voor goederen uit de zware industrie en steenkoolmijnen. Ook zijn er nog veel resten te vinden van industriesporen die een aansluiting hadden op het rangeerterrein. Waarschijnlijk hebben hier voor de tweede wereldoorlog al gebouwen gestaan.
Gezien de vorm en bouw denk ik dat dit gebouw van de wederopbouw periode na de tweede wereldoorlog is. De gevel ziet er behoorlijk provisorisch uit. De spoorwegen in deze regio zijn zwaar gebombardeerd in 1944 om het spoorvervoer lam te leggen voor de invasie in juni 1944. In de gebouwen zijn veel documenten te vinden (technisch, medisch) van de periode 1970 tot 2000. Een deel van het gebouw is officieel in 1999 verlaten, toen een belangrijk deel van de activiteiten zijn verplaatst naar de nieuwe werkplaatsen in de buurt. Rond 2012 is het gebouw gesloopt.

Rating4

Bouwjaar: 1945?
Verlaten: 1999
Bezocht door TX: 2011
Gesloopt: 2012

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan