Logo

Team    
Xerbutri

Verlaten   
gebouwen

Bahnwerke Eifel

X

Bahnwerke Eifel

Info

Ontdekt met Google Earth en direct bezocht in mei 2012. Er staat een groot hek omheen en de gebouwen hebben een monumentale status.

Historie

Dit emplacement ligt niet aan een knooppunt van spoorwegen, maar langs een lokale lijn bij een onbeduidend stationnetje in een economisch arme regio. Tegenwoordig doet het wat vreemd aan, zo´n enorm emplacement, eenzaam midden in de Eifel aan een klein spoorbaantje. Maar rond 1900 waren spoorwegen van groot militair belang. Zo ook deze lijn die dwars door de Eifel werd uitgebouwd. Voor deze lijn werd een grote rol voorzien in de verovering van Frankrijk. Daarom werd tijdens de Eerste Wereldoorlog dus op deze plek een groot complex voor treinonderhoud gepland.
In 1918 kwam dit emplacement tot stand. De draaischijven werden uitgelegd op de dan grootste goederenlocomotieven en een locomotiefloods voor negen locomotieven. Op het hoogtepunt telde het emplacement 14 sporen naast elkaar.
Vanaf 1970 werd het gebruik van stoomlocomotieven in Duitsland afgebouwd. Stoomlocomotieven hadden veel onderhoud nodig, en met het afschaffen van de locomotieven werden dus ook veel onderhoudswerkplaatsen overbodig. In 1989 werd de draaischijf verwijderd en het dieseltankstation gesloten. Sinds 1998 heeft het de status van monument, maar er wordt niet veel aan bescherming gedaan helaas. De meeste gebouwen staan op instorten of zijn al ingestort.

Rating5

Bouwjaar: 1918
Verlaten: 1989
Bezocht door TX: 2012
Gesloopt: -

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan