Logo

Team    
Xerbutri

Bruggen

Müngstener brug

X

Müngstener brug

Info

Na het Viaduc des Fades is de Müngstener brug de hoogste brug die we tot nu toe gezien hebben. Het was heel erg indrukwekkend, als je de foto's ziet dan denk je dat het wel meevalt met de grootte. Je schat het in naar proporties die je wel kunt bevatten. Maar als je onder of op de brug staat dan besef je pas echt hoe hoog ie is.

Historie

De afstand tussen de steden Remscheid en Solingen beslaat hemelsbreed nog geen 8 km. Ze liggen beiden aan de rand van een diep dal waar het riviertje de Wupper doorheen loopt. De kortste afstand via een spoorweg was 42 kilometer.
Eind jaren '80 van de 19de eeuw werkte Bormann aan de plannen voor een brug. Na de gemeenteraden en de regering overtuigd te hebben kon het plan in werking gesteld worden. Er moesten drie ontwerpen gemaakt worden, de beste werd uitgekozen. Het werd uiteindelijk het ontwerp van machinefabriek M.A.N., nu beter bekend van de vrachtwagens.
In 1893 was de financiering rond en kon begonnen worden met de bouw van de brug. In 1897 werd de brug gesloten en in Juli van dat jaar werd de brug feestelijk geopend. De keizer van Duitsland kon er niet bij zijn, maar zijn gemachtigde, Prins Leopold van Pruisen, was er wel bij. Keizer Wilhelm II bezocht de brug pas in 1899.
De brug had bijna de Tweede Wereldoorlog niet overleeft. Hitler had bevolen alle infrastructuur van Duitsland te vernietigen, voordat de geallieerden in de buurt kwamen. Enkele moedige soldaten sloegen ook onder druk van de plaatselijke bevolking zijn bevelen in de wind. De brug bleef behouden.
In 1997 werd het honderd-jarig bestaan van de brug uitbundig gevierd.
In 2006 werd het Brückepark aangelegd. Rond de brug werd een groot recreatiegebied aangelegd. Je kunt er wandelingen maken, gewoon op het gras liggen, raadsels oplossen, de rivier oversteken met een vlot enzovoort.

Rating5

Bouwjaar: 1897
Verlaten: -
Bezocht door TX: 2008
Gesloopt: -
Hergebruik: -

Lengte: 465 m
Hoogte: 107 m

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan