Logo

Team    
Xerbutri

Bruggen

Viaduc d'Audin

X

Viaduc d'Audin

Info

In Audun-le-tiche ligt een groot spoorviaduct, dat tegenwoordig niet meer gebruikt wordt. We hebben dit viaduct in maart 2009 bezocht. Het was koud, het ijs zat 's ochtends aan de binnenkant van de tent.

Historie

Dit deel van Frankrijk werd in 1870 door Duitsland geannexeerd. De brug werd gebouwd uit militair oogpunt. Voor als er weer een oorlog zou komen, waren er nieuwe grensoverstekende spoorlijnen nodig. De spoorlijn werd van Fontoy langs de grens naar Audun doorgetrokken. In Audun reed de trein via een helling over een soort keerlus om af te dalen in het dal. Daar sloot de lijn aan op de lijn naar Luxemburg. Ook werd er een tak gelegd naar de Franse grens. De laatste paar aansluitende kilometers naar het Franse spoor werden echter pas in 1917 gelegd.
De brug zelf werd in 1904 voltooid. In 1940 werd de brug door Franse troepen opgeblazen vanwege de Duitse invasie. In 1962 werd de lijn geëlektrificeerd, waarbij de brug ook aangepast moest worden. In 1999 werd de elektrificatie weer verwijderd en werd de lijn officieel buiten dienst gesteld.

Rating5

Bouwjaar: 1904
Verlaten: 1999
Bezocht door TX: 2009
Gesloopt: -
Hergebruik: -

Lengte: 375 m
Hoogte: 30 m

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan

Picture Preview

Klik op een foto om naar de fotogalerij te gaan